Säsongspremiären i Färnebo

Så har då våra ungdomar äntligen fått ha sina säsongspremiärer under helgen som gick. Det var vår systerförening Färnebo Eagles som arrangerade säsongens första EB-omgång hemma i sin fina Tallhall i Österfärnebo. Östervåla Buzzards var där med fem lag och det kom även lag från Gävle och Västerås. Det var ett mycket välordnat arrangemang där allt flöt på precis som det skall göra på en EB och de många föräldrarna i arrangörsföreningen skötte cafeterian på ett föredömligt sätt och det märktes att fler lag hade sökt sig till Österfärnebo den här gången då det praktiskt taget var fullsatt på läktaren. Detta återspeglades inte minst när man kom in i entrén och fick se det antalet skor som var samlade innanför dörren.

Fullt av skor i Tallhallens entré skvallrar om att det var mycket folk på plats.

Våra pojkar 06/07 som inte hade delat upp sig på två lag den här gången utan spelade med hela truppen intakt fick möta KFUM Gävle och Aros Basket från Västerås. Detta var även nya coachen Alf Lönns första matcher med killarna och det rapporteras ha varit två tuffa matcher men att killarna kämpade på och gjorde det bra. Det är dock fortfarande tufft för våra lag då vi ännu inte tränat basket så länge, vilket våra motståndare har gjort. F06/07 hade för dagen delat upp sig i lag 1 och lag 2 och lag 2 fick börja dagen med att spela mot Aros Basket som var riktigt tuffa att möta. “- Det syns att vi är lite gröna och matchovana ännu”, säger coachen Thomas Lönnström och fortsätter; “- Det är ju tydligt att våra motståndare tränat basket betydligt längre än vad vi har gjort men får vi behålla tjejerna i laget och samtidigt ger oss något år till så kommer vi att ge detta laget en riktig match”. Lag 1 fick i sin första match möta arrangörsklubben Eagles och öste på för fullt direkt från uppkast. Det var riktigt kul att se hur tjejerna utvecklats så mycket på så kort tid och fortsätter man den här utvecklingen kan vi se fram emot fler grymma matcher framöver. Tjejerna gjorde under de resterande tre matcherna riktigt bra insatser där alla var med och bidrog på ett bra sätt.

Färnebo Eagles Jonna Kvarnström omgiven av försvarande Buzzardsspelare i form av Zandra Seesan till vänster och Jemina Hånell till höger. Foto: Elisabeth Hansson

Klubbens yngsta, F08/09 var också med i Tallhallen och hade säsongspremiär. De är ju så många så där råder det inget som helst tvivel om att man skall dela upp laget i fler mindre lag. Skulle samtliga tjejer vara med och spela match vid samma tillfälle så skulle vi behöva dela upp dem i tre lag. Så många har de blivit nu i höst. Även här fick man se hur mycket de utvecklats och de kunde även ge Eaglestjejerna en riktig match vilket är kul då det såg lite annorlunda ut när lagen möttes i våras.

Östervåla Buzzards framtid är ljus. Vi har verkligen lyckats sätta basketen på kartan på bygden och det blir ständigt fler och fler som vill komma och prova basket hos oss. Tyvärr har vi varken halltider eller ledare som kan hålla i mer än vad vi gör just nu så fler grupper får för tillfället vänta. Nu skall vi göra allt vad vi kan för att göra det så bra för de vi redan har innan vi startar upp fler grupper.

Om ca tre veckor, den 29 oktober är så dags för Buzzards att hålla sitt första EB-arrangemang hemma i Östervåla Sporthall. Många har redan anmält sitt intresse att medverka och bidra och vi kommer inom kort att börja titta på förberedelser inför arrangemanget men det som står absolut närmast på agendan är att vi skall försöka få ihop de sista slantarna som behövs för att vi skall kunna beställa matchdräkter till samtliga ungdomslag, så att även de kan få känna lite klubbkänsla och stolthet att få dra på sig Buzzardslinnet.

/Styrelsen för Buzzards

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*