Dags för en historisk hemmapremiär

När klubben på söndagen arrangerar EB (Easy Basket) hemma i Östervåla Sporthall så är det en speciell dag för oss. Det är nämligen inte bara första gången som vi arrangerar en EB-omgång hemma i Östervåla utan även första gången någonsin som Östervåla Buzzards spelar tävlingsmatcher på hemmaplan i sin blivande hemmaborg. Det är alltså laddat för en historisk hemmapremiär när vi välkomnar vår systerklubb Färnebo Eagles, men även klubben från storstan, Uppsala Basket. Det blir en EB-omgång i miniformat då det stundande höstlovet gjort att många lag valt att stanna hemma.

Först ut under söndagen är Flickor födda 2007 som har spelare från såväl Tärnsjö, Östervåla som Harbo och som dagen till ära inte är uppdelat i två lag, vilket annars varit brukligt för att alla skall få så mycket speltid som möjligt. Det stundande höstlovet gör att vi saknar flera spelare i lagen. När det gäller klubbens Pojkar 07-lag så har det rapporterats om manfall, men att få ihop ett lag till denna dag skall dock inte vara i farozonen. Pojkarna kommer att köra dubbla möten med Färnebo Eagles.  Till sist och även minst kommer våra yngsta stjärnor att komma till match. Det är nämligen F08/09 som är vår i särklass största grupp med nitton spelare och som har delat upp sig i två lag denna dag, Buzzards 1 och Buzzards 2. Även här är det systerklubben Färnebo Eagles som kommer att stå för motståndet.

Första matchen spelas kl 10:00 (Flickor 07) och därefter är det matcher hela dagen fram till ca kl. 15.00. Programmet finner ni på klubbens Facebooksida.

Vi hoppas att det kommer mycket publik till hallen och hejar fram våra ungdomar den här dagen. Vi kommer att duka upp en oemotståndlig kiosk med gott kaffe och hembakat och en massa andra godsaker så kom gärna förbi på en fika och titta lite spännande ungdomsbasket. Vi kommer även att sälja lotter där dagens matchvärdar Enskede Hydraul och ICA Rylanders har skänkt priser. Även klubbens Erja Enqvist har skänkt priser till lotteriet.

Det enda som vi inte är riktigt nöjda med inför hemmapremiären är att våra lag ännu inte kan spela i sina Buzzardsdräkter. Glädjande är dock att ett antal företag nu ställer upp som sponsorer och det är äntligen på gång med matchdräkter och vi vill därför ta tillfället i akt att tacka de företag som valt att teckna varsitt sponsorpaket i olika valörer och som därmed bidrar till mångfald för barnen på bygden.

Företagen är följande:
Enskede Hydraul
Gräsbo Rör
Zetterbergs Industrier AB
Sala Sparbank
Harbo Restaurang
Rosendals Bygg
Fribbans närbutik

..och de senaste två dagarna har även Hendrick’s Golv AB samt Faster Vera i Tärnsjö bestämt sig för att teckna varsitt sponsorpaket.

Vi hälsar alla välkomna till hallen på söndag och hoppas att många Vålabor vill komma och stötta oss i vår hemmapremiär.

1 kommentar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*