En veckas äventyr i Sveriges finaste stad


Vi skriver den här texten för vi slå ett riktigt hårt slag för något som i sinom tid, garanterat kommer att utvecklas till ett av Raptorsklubbarnas stora flaggskepp, nämligen Vadstena Basket Camp. Vi tycker det är trist att så pass många kommer att missa det här lägret och därför har vi förlängt anmälningstiden till den 10 juni 2019 i hopp om att fler vill ge lägret en chans. Vi tänkte här berätta i ord och bild om vad lägret går ut på och vilka aktiviteter som brukar ingå under veckan. Det är första gången som Raptorsklubbarna arrangerar ett sommarläger men undertecknad har varit med och arrangerat massor av olika läger i Vadstena och det är dessa vi refererar till i den här texten och i synnerhet det senaste sommarlägret vi hade där 2015. Att vi väljer Vadstena som lägerort är för oss självklart. Och än mer självklart blir det när man själv har varit med som spelare eller ledare. Vadstena som är beläget precis intill Vätterns strand erbjuder mycket goda faciliteter, är en riktig pärla och en av Sveriges absolut finaste småstäder. Syftet med lägret är dels att man tillsammans med sina lagkamrater och andra lägerdeltagare skall komma igång med basketträningen efter ett par månaders semester. Dels vill vi att hela lägret skall bli en såndär upplevelse som man aldrig kommer att glömma. Och det brukar den alltid bli. Som regel brukar det vara så att, har man en gång varit med vill man inte missa detta någonsin ingen.

Vadstena sporthall är en fantastisk anläggning. Gott om plats på den fina läktaren, gott om basketkorgar och även fräscha omklädningsrum.Lägret innehåller två träningspass per dag, förutom resdagarna som endast innehåller ett träningspass. Ett på morgonen eller förmiddagen och ett på eftermiddagen eller kvällen. Träningarna hålles i Vadstena Sporthall som ligger precis intill skolan (Petrus Magni) där vi  är inkvarterade i sovsalar (klassrum). Normalt har man sin ordinarie coach under veckan men vi brukar försöka blanda och även bjuda in gästcoacher från andra klubbar ibland. Träningspassen brukar vara 1,5 timma och beroende av hur många träningsgrupper vi har på lägret brukar första träningsgruppen starta kl. 09.00.

Precis intill sporthallen finns en utmärkt utomhusanläggning för basket där vi ibland förlägger träningen varma sommardagar.

Om det är soligt och fint väder finns det även möjlighet att hålla basketträningen på den nya fina utomhusanläggningen som ligger precis bredvid sporthallen. Mellan första och andra träningen har vi alltid någon dagaktivitet och den kan t ex vara att vi spelar minigolf, badar eller kanske gör något studiebesök på någon av Vadstenas alla spännande platser. Mellan 12.00 -13.oo brukar lunchen serveras och de senaste åren har vi fått gå en promenad på ca fem minuter för att äta. Alla måltider serveras nämligen i S:t Persskolan som ligger i centrala Vadstena. I samband med lägret serveras det fyra måltider per dag. Frukost, lunch, middag samt lättare kvällsmål för de som önskar.

En av lägrets kvällsaktiviteter brukar vi inte avslöja i förväg men det är en tävling där lägerdeltagarna delas in i olika lag i något som kallas “Saksamlingen”. Exakt vad den går ut på tänker vi inte avslöja i förväg, men det är en återkommande succé och något som lockar till en massa skratt och galna upptåg. En tävling som det brukar pratas om långt efteråt.

En annan återkommande aktivitet är “Skattjakten” där deltagarna åter tävlar i sina lag om att hitta den fina skattkistan med innehåll. Att det kanske dyker upp ett och annat spöka på vägen är ett hett tips. Vi brukar dock förvarna om detta och de som inte vill vara med gör något annat.

Ett av lagen har lånat en dammsugare i “Saksamlingen”.
Ett besök hos de trevliga nunnorna på klostret brukar vara spännande.
Minigolf brukar vara en av dags- eller kvällsaktiviteterna på lägret.
Ett besök i en kyrka kanske inte låter så upphetsande, men den magnifika Storkyrkan i Vadstena lämnar ingen oberörd.

Vadstena är en riktig idyll och erbjuder otroligt fina miljöer och i den stadsvandring som vi brukar arrangera går vi och tittar på Slottet, Storkyrkan och Klostret och mycket annat. Ibland brukar vi även gå och titta på Hospitalsmuseet som är från 1600-talet.

En av de många gränderna i Vadstena.

En dag på lägret kan se ut som följande:

07:30 Väckning
08:00 Frukost
09:00-10:30 Träning i sporthallen
11.00 Vi sticker och badar
12:00 LUNCH
15:00-16:30 Träning i sporthallen
17:30 MIDDAG
19:00 SKATTJAKT
21:00 Kvällsmål
22:00 GONATT

Som ni förstår är det inte bara basket och träning i fokus på våra sommarläger. Det är full fart från morgon till kväll med massor av gemensamma aktiviteter men det finns även utrymme för att bara ta det lugnt eller att göra något på egen hand med kompisarna.

Vi vill inte att någon skall behöva missa det här lägret så vi hoppas att fler vill ta och anmäla sig senast den 10 juni 2019.

Vi ses i Vadstena!!

Thomas Lönnström
lägeransvarig

PS! Har du inte fått någon inbjudan eller har du slarvat bort den? Mejla till thomas@ostervalabuzzards.se så skickar vi en till dig. DS.

Vadstena lockar till underbara promenader på de kullerstensbelagda gränderna.
Vadstena Slott med sin fina vallgrav är också ett populärt utflyktsmål.
Vadstena är beläget precis intill Vätterns strand.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*