Raptors Games en riktig fullträff

Krutröken har precis lagt sig. Täby Baskets killar och Bollstanäs SK:s tjejer har lämnat Östervåla med varsina guldmedaljer och varsin pokal i bagaget. Våra egna lag som var de yngsta i turneringen gjorde det strålande men fick mestadels se och lära.

Flickorna gjorde två riktigt bra och jämna matcher i gruppspelet där man förlorade med endast fyra poäng mot Söder Basket Turkos respektive Åkersberga Saints. I kvartsfinalen mot Söder Basket Vit trodde vi att vi skulle ha en chans att vinna, och det hade vi också, men då saknades energin helt och ingenting stämde för tjejerna som tappade det helt och fick se sig besegrade med ett 20-tal poäng, vilket var i överkant. Killarna fick genomgående riktigt tuffa matcher mot äldre, bra motstånd och där blev det match om tredjepris till slut, men även där var motståndet övermäktigt och det blev en klar förlust. Våra lag har fått spela riktigt tuffa matcher mot äldre motstånd, men det har varit otroligt nyttigt och det kommer att gynna dem längre fram. Våra spelare utvecklas hela tiden och det är bara att se framtiden an. Det råder det ingen som helst tvekan om. Theo Hedin i P07 och Zandra Seesan i F06/07 blev uttagen till turneringens ALL STAR TEAM, vilket var glädjande.

Arrangemanget som hölls för första gången gick mycket bra i alla delar och vi fick mycket lovord från de deltagande lagen och även från domarna. Här är några av kommentarerna under och efter turneringen:

“Det var första gången Östervåla Buzzards arrangerade cupen, och det gjorde de jättebra!  Inte minst hade man satsat stort på domarna, och så pedagogiska domare har killarna aldrig stött på tidigare. Grabbarna lärde sig mycket från domarna.”  Nenad Glodic, Coach Täby Basket till Täby Baskets hemsida.

“Riktigt proffsigt med en så bra speaker”

“Jag har aldrig varit i Östervåla tidigare men det är ju såååå mysigt här”

“En av de trevligaste turneringarna jag spelat”

“…mycket basket blev det, lite myggjakt på kvällar, god mat och en skön badutflykt till närmaste sjön mitt i skogen”

“Hallen var jättefin”

“Hoppas att ni lyckas få fler lag till nästa år”

Dessutom fick maten mycket beröm från både barn, ledare och medföljande föräldrar. Fyra av lagen var inkvarterade på vandrarhemmet “Sivan” som var fylld till sista bädden och även de nyanlända stugorna var i praktiken fullbelagda så vi hade inte kunnat trycka in en enda person till.

Klubben vill tacka alla ledare och föräldrar som ställde upp så fint under helgen och bidrog till att det här blev ett så bra arrangemang som vi bara hade kunna drömma om. Allt flöt på perfekt och det var egentligen ingenting som inte fungerade. Trots detta finns det saker som vi vet att vi kan göra bättre och det pratas redan nu om att vi vill ha ett Raptors Games 2019. Planer finns på att utöka antalet åldersklasser om det blir en fortsättning och att då även Österfärnebo blir en av spelplatserna 2019. De inblandade klubbarna Eagles och Buzzards måste nu ta diskussioner i sina respektive styrelser huruvida det blir en fortsättning eller ej, vilket komma att ske under veckan. Därefter kommer beslut tas om det blir en fortsättning eller ej.

Thomas Lönnström
tävlingsansvarig

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*