Välkomna till en ny basketsäsong

Det är fantastiskt kul att alla våra grupper nu har kommit igång igen efter sommaren och att alla verkar riktigt taggade för en helt ny basketsäsong med Östervåla Buzzards. Som ordförande och basketälskare är jag riktigt glad och stolt över klubbens första hela basketsäsong och alla fina arrangemang vi höll och även fast det bara var första året som förening, gjorde vi det med bravur. Vi arrangerade flera lyckade EB-omgångar med många lag och hade en välbesökt och mycket uppskattad julavslutnings-EB där alla barnen fick julklappar av tomten.

Världshistoriens första HomeCamp som vi arrangerade för ett 50-tal barn i Östervåla Sporthall blev även det en succé som vi aldrig hade kunnat förutspå. Med bara ett par veckor kvar såg det dock mörkt ut när det gällde anmälningar men så hände något och det bara rasslade till i inkorgen och vi hade plötsligt närmare 60 anmälda barn. Den siffran fick sedan skrivas ner en aning då några av deltagarna fick kalla fötter och andra blev sjuka, så vi var drygt ett 50-tal deltagare som camperade ihop i Östervåla Sph under en helg där det bjöds på basketträning med Uppsala Baskets elitspelare, tacos, pizza, tävlingar, dans, spökrunda och disco m m. HomeCampen är självklart tillbaka den här säsongen men kommer att gå av stapeln mycket tidigare och i år är det våra vänner Färnebo Eagles tur att hålla i arrangemanget som kommer att hälsa alla välkomna till Tallhallen den 15-16 december.

Sist men inte minst arrangerade Raptorsklubbarna ungdomsbasketturneringen ”Raptors Games” för första gången och även detta arrangemang fick vi mycket beröm för från de besökande klubbarna. Det har dock varit en del tveksamheter huruvida arrangemanget skulle överleva då vi tidigt blev varse att hyresvärden till kommande säsong aviserat en 100% höjning av logihyran. Det är mycket pengar för oss och vi arrangerar inte Raptors Games enbart för matchernas skull, utan precis som alla andra klubbar, måste även vi kunna tjäna en slant till verksamheten. Det är en enormt stor apparat att ordna en turnering av detta slag och då måste vi ha ett överskott i budgeten för att det skall kännas motiverat. Vi har trots allt beslutat att turneringen kommer tillbaka den här säsongen och vI kommer att titta på andra möjligheter vad gäller login eftersom tidigare samarbete ser ut att ha spruckit.

Att vi på så kort tid som förening klarar av att hålla i dessa arrangemang är något jag imponeras av och är mycket stolt över och jag vill ta tillfället i akt att tacka såväl styrelse som de föräldrar som gör jättefina insatser för att vi skall lyckas genomföra allt det här. Utan er skulle vi aldrig kunna erbjuda denna fantastiska verksamhet som det faktiskt är.

Styrelsen 2018 från vä: Erja Enqvist, Elisabeth Hansson, Emma Karlberg och Victoria Hellander (Thomas saknas)

Nu väntar en helt ny säsong och nu lägger vi i ytterligare en växel. Förutom att vi skall fortsätta på den inslagna vägen kommer det även att presenteras nya aktiviteter och arrangemang. Bland annat har vi ambitionen att arrangera ett stort sommarläger för alla Raptorsklubbar i augusti nästa sommar. Planeringen är redan igång. Men det är inte bara bra arrangemang och bra träning för våra spelare som är det viktigaste. Den största utmaningen vi står inför är att få basketen mer accepterad och respekterad på bygden. De flesta visar ett stort intresse och engagemang för vår verksamhet men hittills står vi ändå rätt så lågt i rang bland de aktiviteter som erbjuds och vi måste helt enklet jobba för att inte bli bortprioriterade gång på gång. För en ledare som lägger ner hela sin själ i sitt lag sätter detta sina spår och därför är det viktigt att vi jobbar vidare för att få ett genuint intresse och acceptans för basket hos såväl spelare som deras föräldrar.

Snart stundar ett nytt årsmöte för klubben och jag hoppas att mötet ger den sittande styrelsen nytt förtroende för alla har vi ambitionen och drivet att fortsätta utveckla klubben och dess verksamhet. Vi kryddar gärna styrelsen med fler intresserade så känner du dig manad, tveka inte att höra av dig.

Thomas Lönnström
sportchef

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*